Legfrissebb kommentek

  • Enikő Üdvözlünk benneteket itt a Manón! És vigyázz, mer...
    2009-06-26 23:20:00 (Vissza a dokinenihez)
  • Horvath-Kelemen Krisztina Köszönjük......az `alapanyag` adott volt ;))))...
    2009-06-26 16:40:37 (A kis csacsogos)
  • Matus Márk Jó nevet találtál a blognak nagyon! :)...
    2009-06-26 10:09:26 (A kis csacsogos)

Hozzáférés

rss  RSS hírcsatorna
Az RSS hírcsatorna kizárólag a nyilvános blogbejegyzéseket tartalmazza!

Jog: Látogató

BLOG - BEJEGYZÉSEK LISTÁJA

Szűrés: orrszivo porszivo Címke szűrés kikapcsolása

Ma lesz/lenne esedekes a pneumococcus elleni vedooltas 2. adagja. Az itteni dokineni azt mondta, h 2 honapon belul meg kell kapja a masodik felet az oltassorozatnak. Valahol pedig azt olvastam, hogy 6honapos es 1 eves kor kozott 2 oltast adnak be 4 het kulonbseggel, majd 1 eves kor utan egy ismetlo oltas. Most akkor melyik a helyes? Vagy tok mindegy?? Kotve hiszem...

Boti egyebkent meg mindig `hörög`. A dokineni 1 hettel azelott mar azert is leszidott bennunket, mert a 38,5(levonassal) fokos lazra lazcsillapitot adtam a fiamnak. En tudom, h a laz a testunk termeszetes fegyvere a korokozok ellen, s mint ilyen hasznos. Feleslegesen, hoemelkedessel en sem tomnem a fiam. De, ugy inteltuk meg, hogy ez azert több volt, mint hoemelkedes. Amikor a dokineni kijelentette, h egyebirant merni is felesleges, mert a gyermek kedelyallapota mindent elarul es az legyen a tampont, akkor a ferjem mar a szemet forgatta.

Reszben igaza van a dokineninek, hiszen Boti etvagya jo volt es hancurozni is volt kedve, de elsoszulott fiunk okan meg csekelyke tapasztalattal birunk. A kezdo szulo meg osszeolvas minden marhasagot, hozzagondolja a masik felet, aztan vagy panikba esik vagy elmegy a dokinenihez a helyes diagnozis felallitasaert a megnyugtatas vegett.

Egyebirant odahaza a vedoneni a lelkemre kototte, ha lazas a gyerek, akkor lazcsillapitas es utana irany az orvos.

Odahaza talan tulaggodjuk, de itt meg szetesunk a nagy lazasagtol.

`Valami virus...`--zarta rovidre a dokineni es szelnek eresztett bennunket. Azzal is egyetertek, h virusos betegseg esten feleslegesen ne tomjuk a babat antibiotikummal, mert ugysem er fabatkat sem. De, azert valami ertelmeset mondhatott volna: igyon tobbet, vagy c-vitamin...

A laz elmult. Hoemelekedes maradt. Aztan jott az orrfolyas ezerrel. Erre Apa beizzitotta az orrszivo-porszivot. Rendkivul hatekony, csak szegeny Botikam utalja. Meg a szomszedok, mert a fiunk torka szakadtabol uvolteni kezd, mar csak a porszivo latvanyatol is. Es aztan zendit csak ra igazan!

Lassan elfogy a porszivozni valo. De a hörtyögö hang ott maradt Botond torkaban. Nehezen veszi a levegot, latom rajta, h neha nagyon erolkodik.

De, ha a dokineni ma este ismet megkerdi: `Anyuka, milyen a gyerek kedelyallapota?`--akkor, tulajdonkeppen azt kell majd feleljem, h Boti vegigrötyöreszte a napot.`Es etvagya volt?`--Nem gyoztem a spagetti- es banandarabokat kikaparaszni a szonyegbol, mert annyira elemeben volt az en egyszem fiam.

`Na, akkor oltunk! Hörög? Nem baj, latja a laz is elmult!`

....

Mar latom is a ferjem, ahogy a szemeit forgatja....

message 1 hozzászólás Hozzászólok »
twitteriwiwfb

Blog info

Botiblog

Boti es Anya napjai Svajcban es odahaza

Gyermekek

Horvath-Kelemen Botond
child_62
10 éves, 9 hónapos, 3 napos
9100 g
Fejlődés »